Hříšná brownies s čokoládovým krémem, ořechy a karamelovou polevou
Brownies jak z jiného světa. Nechte padnout stereotyp a vyzkoušejte tento recept, který vyzvedne klasické brownies na úplně jiný level. S karamelem, ořechy a všudypřítomnou čokoládou se prostě nelze přít.

Ingredience
Těsto
- 220 g másla, rozpuštěného
- 2 hrnky krupicového cukru
- 3/4 hrnku holandského kakaa
- 4 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4-1/2 lžičky skořice
- 1 1/4 hrnku čokoládových kousků
- 1 1/4 hrnku pekanových nebo vlašských ořechů, nasekaných
- 3/4 hrnku karamelového toppingu
Krém
- 6 lžic změklého másla
- 1/4 hrnku holandského kakaa
- 2 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 hrnku moučkového cukru
- 2-3 lžíce mléka
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20 x 30 cm vymažte olejem a vyložte pečícím papírem.
V míse rozšlehejte máslo s cukrem a kakaem, přidejte vejce a vanilku.
V druhé misce promíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. Směs vsypte do mokrých ingrediencí a lehce promíchejte. Nakonec vsypte ořechy a hrnek čokoládových kousků. Promíchejte a nalijte těsto do formy.
Pečte přibližně 30 až 35 minut, poté vyndejte a nechte na roštu pět minut chladnout.
Pomocí opačného konce vařečky udělejte do ještě horkého moučníku díry po celém povrchu a nalijte na ně 1/2 hrnku karamelu. Rovnoměrně rozprostřete a dejte moučník na hodinu do lednice.
Mezitím si připravte krém. Rošlehejte společně máslo, kakao, med a vanilku v malé misce. Přidejte moučkový cukr a 2 lžíce mléka. Pokud bude konzistence příliš hustá, přilijte zbytek mléka.
Vyndejte moučník z lednice a celý jej potřete čokoládovým krémem. Vršek krému posypte zbylými ořechy, čokoládovými kousky a polijte zbytkem karamelu.
Mohlo by vás zajímat:
brownies karamel ořechy sladké recepty vanilkový extrakt vlašské ořechy Dezerty
Zdroj: www.carlsbadcravings.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře