Těsto
Krém
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20 x 30 cm vymažte olejem a vyložte pečícím papírem.
V míse rozšlehejte máslo s cukrem a kakaem, přidejte vejce a vanilku.
V druhé misce promíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. Směs vsypte do mokrých ingrediencí a lehce promíchejte. Nakonec vsypte ořechy a hrnek čokoládových kousků. Promíchejte a nalijte těsto do formy.
Pečte přibližně 30 až 35 minut, poté vyndejte a nechte na roštu pět minut chladnout.
Pomocí opačného konce vařečky udělejte do ještě horkého moučníku díry po celém povrchu a nalijte na ně 1/2 hrnku karamelu. Rovnoměrně rozprostřete a dejte moučník na hodinu do lednice.
Mezitím si připravte krém. Rošlehejte společně máslo, kakao, med a vanilku v malé misce. Přidejte moučkový cukr a 2 lžíce mléka. Pokud bude konzistence příliš hustá, přilijte zbytek mléka.
Vyndejte moučník z lednice a celý jej potřete čokoládovým krémem. Vršek krému posypte zbylými ořechy, čokoládovými kousky a polijte zbytkem karamelu.