Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

K teplým karbanátkům se skvěle hodí bramborová kaše. Studený karbanátek můžete obložit zeleninou a vložit do celozrnné housky.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 kg kapusty
  • 1 balení uzeného tofu (cca 200 g)
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 80 g cibule (jedna středně velká)
  • 12 g česneku (3 veliké stroužky)
  • 4 polévkové lžíce pšeničných klíčků
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • větší špetka pepře
  • 1 polévková lžíce oleje na vymazání

Postup

1
Kapustě odstraníte svrchní tmavě zelené listy. Ovesné vločky zalijete 300 ml studené vody a necháte 1/2 hodiny odležet. Tofu nastrouhováte nahrubo, cibuli pokrájíte najemno a česnek prolisujete.
2
Celou hlávku kapusty vložíte do hrnce s horkou vodou a 15 minut pod pokličkou vaříte. Po uvaření kapustu scedíte, propláchnete proudem studené vody a necháte zchladnout. Kapustu rozpůlíte, nožem vykrojíte středový košťál, následně rozčtvrtíte a pokrájíte na tenké proužky (slabší než 0,5 cm). Z pokrájené kapusty silně rukama vymačkáte přebytečnou vodu.
3
Vymačkanou kapustu dáte do mísy a přidáte tofu, vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř a zamícháte. Ovesné vločky slijete přes síto, opět rukama silně vymačkáte přebytečnou vodu, přidáte je do mísy, přisypete pšeničné klíčky a vše důkladně promícháte.
4
Plech si vyložíte pečícím papírem, který pomocí mašlovačky potřete olejem.
5
Z mísy postupně odebíráte množství hmoty velikosti vajíčka a rukama tvoříte karbanátky cca 8 – 9 cm v průměru, vysoké cca 1,5 cm, které kladete na plech. Pečete v předem vyhřáté troubě na 180° C celkem 30 -35 minut, v polovině pečení karbanátky na plechu otočíte.

Poznámka

Z uvedeného množství je 12 karbanátků, které se vejdou na jeden klasický nízký plech.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesné sušenky s kokosem a čokoládovými kousky bez rafinovaného cukru

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Fazolová polévka

Banánovo-arašídový chia dezert

Pappardelle s černým lanýžem

Video: Tiramisu dort s nadýchaným korpusem a dvěma druhy krému

Gobova juha – slovinská houbová polévka

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Dort harlekýn

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Polentovo kokosový koláč se švestkami a mákem