Vepřenky s hořčičnou kaší

Vepřenky s cibulí jsou zlatá klasika. Hospodský evergreen i dobrota, kterou připravovaly už naše babičky. Základem je kvalitní maso z plecka, ze kterého se udělají placičky. Ty se pak osmaží a jí s čerstvým křupavým chlebem, hořčicí a posypané cibulí. Vepřenky mám moc ráda a chtěla jsem tuto klasiku trochu pozměnit. Připravila jsem k nim tedy bramborovo-hořčičnou kaši, která se s vepřenkami úžasně doplňuje.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg plecka
  • 1 rohlík
  • 1 dcl mléka (nebo vody)
  • 2 lžičky sladké papriky
  • čerstvě mletý pepř a sůl
  • olej
  • 0,5 kg brambor typu C
  • 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 dcl plnotučného mléka
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • Cibule, kyselé okurky

Postup

1

Natrhejte rohlík a namočte ho do mléka či vody.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody do měkka (cca 20 minut).

3

Maso nakrájejte na kousky a umelte v mlýnku na střední hrubost (pokud nemáte doma mlýnek, pak si nechejte u řezníka maso z plecka umlít). Z rohlíku vymačkejte tekutinu a prožeňte ho mlýnkem také (nebo přidejte vymačkaný přímo do namleté směsi od řezníka). Přidejte čerstvě namletý pepř, papriku a osolte. Malý kousek vysmažte na pánvi a ochutnejte výsledek. Případně dochuťte.

4

Z masové směsi připravte tenké placičky velikosti dlaně a opečte je dozlatova z každé strany na pánvi s olejem. Uložte v teple.

5

Ohřejte si mléko na kaši. Zceďte brambory a přidejte k nim máslo. Ručním mixérem nebo hnětačem na bramborovou kaši brambory umixujte nebo rozšťouchejte. Přilijte polovinu mléka a opět mixujte. Ochutnejte a případně dosolte. Přidejte hořčici a zbytek mléka a umixujte dohladka.

6

Vepřenky podávejte s bramborovou kaší posypané cibulí, kyselými okurkami a případně ještě s hořčicí podle chuti (plnotučnou nebo dijonskou)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí kokosové máslo

Podrobný foto-návod na dort ve tvaru mopsíka

Čočková polévka s máslovou zeleninou

Pistáciový chlebíček z cukety

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Pomerančovo-mrkvová marmeláda s badyánem a skořicí

Houbová sůl

6 nejlepších velikonočních receptů

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Žampionová omáčka