Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Začal podzim, a tak v chladnějších dnech potřebujeme zahřát. Karbanátky jsou syté dost, a proto k nim dělám zeleninovou přílohu. Ovšem nikoliv syrovou, ale také zahřívací. Karbanátky díky uzenému tofu chutnají i masožravcům.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Karbanátky:

  • 200 g dýně hokaido
  • 200 g mrkve
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 uzené tofu (cca 180 g)
  • půl hlavičky česneku
  • majoránka, pepř a sůl podle chuti
  • 5 lžic vody
  • 3 lžíce oleje na pečení

Příloha:

  • 400 g barevných paprik
  • 400 g mrkve
  • kus zázvoru velký asi jako vlašský ořech
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje

Postup

1

Mrkev, tofu a hokaido nastrouháme najemno (hokaido neloupeme). Ovesné vločky rozmixujeme, česnek prolisujeme.
Vše smícháme v míse s kořením a přidáme 5 lžic vody, aby se dala hmota dobře tvarovat.

2

Vytvoříme 12 karbanátků a dáme je na plech, který jsme vymazali 3 lžícemi oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 40 minut, v polovině doby pečení karbanátky obrátíme.

3

Zatímco se karbanátky pečou, připravíme si přílohu. Mrkev uvaříme v páře dopoloměkka. Papriky nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno a necháme cca 5 minut smažit na 2 lžících oleje. Přidáme uvařenou nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme a už jen prohřejeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbová omáčka

Rebarborový džem

Boeuf bourguignon

Zeleninová směs s dýní hokaido

Ostružinová limonáda s rozmarýnem

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Domácí italské gnocchi

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Houbová sůl

Těstoviny s pečeným chřestem, sušenými rajčaty a pestem