Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě

Plněná vejce jsou oblíbeným předkrmem, a ač jde o velmi chutnou jednohubku, je už tak trochu retro. Ovšem když vejce naložíte do červené řepy, jídlo okamžitě získá na atraktivitě a už se nemusíte bát, že bude příliš obyčejné!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na nálev:

  • 2 vetší červené řepy (nebo 1 sklenice zavařené – je v tomto případě i lepší, jelikož nálev pěkně barví, což je žádoucí)
  • hrnek jablečného octa
  • lžička soli

Náplň:

  • žloutky z vajec
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • žervé (80g)
  • 1/2 lžičky kurkumy

Postup

1

Počet vajec je na Vás, já jsem jich použila 5. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte.

2

Řepu si buď uvařte a nahrubo nastrouhejte nebo použijte zavařeninu i s nálevem. Přidejte jablečný ocet a sůl. Připravte si mísu či větší zavařovačku a vejce do ní vyskládejte a zalijte připraveným nálevem tak, aby byla vejce ponořená.

3

Takto nechejte vejce marinovat v lednici 12 hodin až 3 dny. Čím déle tam budou, tím širší bude obarvený okraj po rozříznutí. (Já jsem je tam nechala přes noc a výsledek vidíte na fotce.)

4

Namarinovaná vejce vyjměte z nálevu a podélně rozřízněte. Vyloupněte žloutky a ty smíchejte s žervé, hořčicí a kurkumou a případně dochuťte pepřem a solí. Vzniklou pomazánkou naplňte vejce, já jsem k tomu použila zdobičku na krémy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hráškové risotto s uzeným lososem

Makový nepravý schwarzwalder bez múky

Fit jednoduchý ryžový nákyp

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Oslnivé růžičky z nektarinek a listového těsta

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Seitan s rajčatovou omáčkou

Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Polévka z červené čočky

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Makové mini rohlíčky s citrónovou kůrou