
Počet vajec je na Vás, já jsem jich použila 5. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte.
Řepu si buď uvařte a nahrubo nastrouhejte nebo použijte zavařeninu i s nálevem. Přidejte jablečný ocet a sůl. Připravte si mísu či větší zavařovačku a vejce do ní vyskládejte a zalijte připraveným nálevem tak, aby byla vejce ponořená.
Takto nechejte vejce marinovat v lednici 12 hodin až 3 dny. Čím déle tam budou, tím širší bude obarvený okraj po rozříznutí. (Já jsem je tam nechala přes noc a výsledek vidíte na fotce.)
Namarinovaná vejce vyjměte z nálevu a podélně rozřízněte. Vyloupněte žloutky a ty smíchejte s žervé, hořčicí a kurkumou a případně dochuťte pepřem a solí. Vzniklou pomazánkou naplňte vejce, já jsem k tomu použila zdobičku na krémy.