Sojové výpečky se zelím (vegan)
Jeden masožrout mi chvíli ani nevěřil, že je to sója.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- balíček sojových plátků
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- červené zelí
- koření na marinaci (sojovka, kmín, pepř..)
- pár lžic másla a oleje
Postup
1
Zapni troubu na 180°C. Je určitě nejlepší si naložit sóju přes noc, ale i když to necháš odležet slabou hodinku, nevadí to. Nalož plátky do oleje, másla, pepře, kmínu, grilovacím kořením a bylinkami, sojová omáčka také není od věci. Pořádně promíchat a nalij na plátky 100ml vařící vody, zamíchej a rychle přikryj.
Na pánvi si pak opeč první cibuli, přidej zelí do hrnce i s nálevem, solí a cukrem, nech dusit.
2
Nakrájej si druhou cibuli a česnek a promíchej je s uleželou sójou. Odkroj si kousek plátku a ochutnej, popřípadě dokořeň a ujisti se, že je tam dost omáčky, klidně trochu podlij vodou. Dej péct do trouby na půl hodinky a mezi tím dodělávej a dochucuj zelí.
3
Posledních pár minut nech plátky péct odkryté.
Nandej na talíř, polij omáčkou a přidej zelí. Doporučuji klasiku s knedlíkem, který je politý omáčkou z ''výpečků'' a cibulkou skvělý.
Dobrou chuť!
Poznámka
Čím déle se sója marinuje, tím lépe. Čím déle a pomaleji se peče, tím též lépe.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}