fbpx

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Jeden masožrout mi chvíli ani nevěřil, že je to sója.

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Ingredience na 5 porcí

  • balíček sojových plátků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • červené zelí
  • koření na marinaci (sojovka, kmín, pepř..)
  • pár lžic másla a oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Zapni troubu na 180°C. Je určitě nejlepší si naložit sóju přes noc, ale i když to necháš odležet slabou hodinku, nevadí to. Nalož plátky do oleje, másla, pepře, kmínu, grilovacím kořením a bylinkami, sojová omáčka také není od věci. Pořádně promíchat a nalij na plátky 100ml vařící vody, zamíchej a rychle přikryj.
Na pánvi si pak opeč první cibuli, přidej zelí do hrnce i s nálevem, solí a cukrem, nech dusit.

Sojové výpečky se zelím (vegan)
2

Nakrájej si druhou cibuli a česnek a promíchej je s uleželou sójou. Odkroj si kousek plátku a ochutnej, popřípadě dokořeň a ujisti se, že je tam dost omáčky, klidně trochu podlij vodou. Dej péct do trouby na půl hodinky a mezi tím dodělávej a dochucuj zelí.

Sojové výpečky se zelím (vegan)
3

Posledních pár minut nech plátky péct odkryté.
Nandej na talíř, polij omáčkou a přidej zelí. Doporučuji klasiku s knedlíkem, který je politý omáčkou z ''výpečků'' a cibulkou skvělý.
Dobrou chuť!

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Poznámka

Čím déle se sója marinuje, tím lépe. Čím déle a pomaleji se peče, tím též lépe.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

Magda

Magda 10. 2. 2017

Zdravím, tak nevím, měla jsem předtím ještě nakládat sojové plátky do vody před marinováním? Do vody jsem předtím nic nenamočila, během pečení plátky sály olej ale neměkly, podlévala jsem proto vodou opakovaně. Příště i pro lepší stravitelnost sóju namočím do vody a vymačkám, než začnu marinovat…

Odpovědět

Carrie Vega

Carrie Vega (autor) 13. 2. 2017

i v receptu se píše “…a nalij na plátky 100ml vařící vody, zamíchej a rychle přikryj. “. Naložené ve vařící vodě změknou hezky a potom už tolik péče nepotřebují:)

Odpovědět

pro přidání komentáře