Sojové výpečky se zelím (vegan)

Jeden masožrout mi chvíli ani nevěřil, že je to sója.

Carrie Vega

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • balíček sojových plátků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • červené zelí
  • koření na marinaci (sojovka, kmín, pepř..)
  • pár lžic másla a oleje

Postup

1

Zapni troubu na 180°C. Je určitě nejlepší si naložit sóju přes noc, ale i když to necháš odležet slabou hodinku, nevadí to. Nalož plátky do oleje, másla, pepře, kmínu, grilovacím kořením a bylinkami, sojová omáčka také není od věci. Pořádně promíchat a nalij na plátky 100ml vařící vody, zamíchej a rychle přikryj.
Na pánvi si pak opeč první cibuli, přidej zelí do hrnce i s nálevem, solí a cukrem, nech dusit.

2

Nakrájej si druhou cibuli a česnek a promíchej je s uleželou sójou. Odkroj si kousek plátku a ochutnej, popřípadě dokořeň a ujisti se, že je tam dost omáčky, klidně trochu podlij vodou. Dej péct do trouby na půl hodinky a mezi tím dodělávej a dochucuj zelí.

3

Posledních pár minut nech plátky péct odkryté.
Nandej na talíř, polij omáčkou a přidej zelí. Doporučuji klasiku s knedlíkem, který je politý omáčkou z ''výpečků'' a cibulkou skvělý.
Dobrou chuť!

Poznámka

Čím déle se sója marinuje, tím lépe. Čím déle a pomaleji se peče, tím též lépe.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Opékané brambory a čerstvé zelené fazolky s uzenou klobásou

Hovězí tacos s guacamole

Svatební dort – naked cake

Pikantní kuřecí kousky na kari

Tvarohový koláč s meruňkami a mákem

VIDEORECEPT: Dutch Baby Pancake

Salát z rajčat a sýru cottage

Karamelový cheesecake s příchutí tyčinek Mars dostane každého mlsouna

Video: 6 originálních dezertů z mikrovlnky, hotových do 5 minut