fbpx

Makové bochánky z bramborové kaše

Už se Vám někdy stalo, že z nedělního oběda zbyla bramborová kaše a vy nevíte co s ní? Luxusní křupavé bochánky budou chutnat celé Vaší rodině.

IMG_20171022_145954

Ingredience na 15 porcí

  • Bramborová kaše- zbytek cca 300 g
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • Hladká mouka
  • sůl
  • mák na posypání
  • pečící papír

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Do studené kaše zapracujte vejce. Přidávejte mouku. Těsto by nemělo být mazlavé, ale ani by se nemělo rozpadat.

2

Z těsta vytvarujte bochánky. Vyskládejte na plech. Potřete vejcem a posypejte mákem. Pečte cca 10-15 min na 180 °C.

Poznámka

Posypat bochánky můżete i chia semínky nebo kmínem. Lahodné jsou s bylinkovým tvarohem, sýrem a obložené zeleninou.

Mohlo by vás zajímat:
brambory mák Brambory Fitness a zdravé Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

Zde jsou komentáře už zakázané