Makové bochánky z bramborové kaše

Už se Vám někdy stalo, že z nedělního oběda zbyla bramborová kaše a vy nevíte co s ní? Luxusní křupavé bochánky budou chutnat celé Vaší rodině.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Bramborová kaše- zbytek cca 300 g
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • Hladká mouka
  • sůl
  • mák na posypání
  • pečící papír

Postup

1

Do studené kaše zapracujte vejce. Přidávejte mouku. Těsto by nemělo být mazlavé, ale ani by se nemělo rozpadat.

2

Z těsta vytvarujte bochánky. Vyskládejte na plech. Potřete vejcem a posypejte mákem. Pečte cca 10-15 min na 180 °C.

Poznámka

Posypat bochánky můżete i chia semínky nebo kmínem. Lahodné jsou s bylinkovým tvarohem, sýrem a obložené zeleninou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dušičky – Kosti svatých

Matcha dort

Pečené květákové tyčinky se sýrem a kořením

Letní jahodový nepečený dort

Tomatová polévka

Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny

6 hodin pečený bůček

Pravé Italské tiramisu

Palačinkový dort s physalis

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Osvěžující mangová panna cotta

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou