Karbanátky z červené řepy

Z uvedeného množství je cca 10 karbanátků.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g červené řepy
  • 200 g balkánského sýra
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka pepře
  • 1 polévková lžíce oleje

Postup

1
Červenou řepu a balkánský sýr nastrouháte do mísy nahrubo – pokud jste vlastníky sekáčku na zeleninu, použijte ho, ušetříte spoustu času.
2
Do mísy přidáte vejce, sůl, pepř a vše nejprve vařečkou nahrubo promícháte a pak ještě propracujete rukama, jako když zpracováváte moučné těsto – při této činnosti řepa pustí šťávu. Zpracovanou hmotu necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě – v této době se řepná šťáva vsákne do vloček.
3
Plech si vyložíte pečícím papírem, který mašlovačkou potřete olejem.
4
Z mísy odeberete množství hmoty o velikosti vejce a v ruce vypracujete karbanátek o průměru dlaně (cca 8 cm) silný přibližně 1,5 cm. Celkem vytvoříte cca 10 karbanátků, který kladete na plech s potřeným pečícím papírem.
5
Pečete v předem vyhřáté troubě na 180° C 20 minut. Pak otočíte a dopékáte ještě dalších 15-20 minut.

Poznámka

Velkou předností karbanátku je možnost jíst ho teplý i studený. Teplý karbanátek s bramborovou kaší se stane lahodným obědem. Studený karbanátek vložený do housky, obložený zeleninou je zas chutnou svačinou na výletě anebo večeří.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Restovaná kuřecí prsa s limetkou a česnekem

Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

Vláčná buchta s ovocem

5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Mini jablečné záviny z kynutého těsta

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Pizza z pánve

Pečené cuketové podkovy

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Rychlé nudle z pánve s omáčkou a třemi druhy hub

Švestkový crumble