Rýžové závitky s pečeným chřestem a koprem

Kombinace chřestu s koprem se u nás doma zabydlela. Zabalte je netradičně do rýžového papíru a užijte si rychlou večeři bez lepku, mléka i vajec.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 10 ks rýžového papíru
  • cca 15 stonků bílého chřestu (500 g)
  • lžíce olivového oleje
  • himalájská sůl
  • 1 hrnek uvařené sushi nebo jasmínové rýže
  • 3 velké ředkvičky, nakrájené na velmi tenké plátky
  • hrst nasekaných salátových lístků 
  • hrst čerstvého kopru
  • olivový/dýňový olej na podávání

Postup

1
Nejdříve připravíme chřest, který si oloupeme a odlámeme dřevnaté konce. Rozložíme na plech na pečící papír, pokapeme olejem, posolíme a dáme péct na cca 15 minut při 200°C. Necháme vychladnout a rozkrojíme na poloviny, aby nám vznikly kratší kousky.
2
Zatímco se nám peče chřest, připravíme ostatní ingredience, tedy nasekáme a nakrájíme dle rozpisu.
3
Jakmile máme vše připraveno, můžeme rolovat. Pokud jste nikdy rolky nedělali, koukněte se na youtube, najdete tam spoustu šikovných návodů. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, necháme okapat, rozložíme a do centra rozložíme plátky ředkvičky, vedle trochu kopru, na něj 3 kousky chřestu, trochu salátu a desetinu (odhadem) rýže. Zarolujeme a odložíme. Takto zpracujeme všechny ingredience.
4
Podáváme buď přímo s kvalitním olejem (či třeba pikantní omáčkou, ale nechceme přebýt chuť chřestu a kopru). Pokud máte rádi křupavé a horké rolky, můžete je osmažit či pro zdravější variantu upéct v troubě (15-20 minut při 200°C). Dobrou chuť.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makovec s višněmi

Rajčatová passata se zeleninou

Jablečné závitky v rýžovém papíru

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Čokoládový raw dort

Maková roláda s tvarohem a povidly

Nepečený jahodový dort

Ovesné lívanečky s tvarohem

Domácí bylinko-česneková lučina

Video: Karamelizovaný losos s brokolicí a mrkví v sojovo-medové marinádě

Makový chlebíček s vůní citrónu

Nepečený mrkvový dort s kešu ořechy, mandlemi a citrónovým krémem