
Nejprve si připravíme zálivku. Oloupeme česnek a šalotku a nasekáme je nadrobno. Rýžový ocet smícháme se sójovou omáčkou a cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme olej, přidáme šalotku s česnekem a osolíme.
Připravíme chřest. Omyjeme ho, odkrojíme spodní konce a vaříme ho krátce v páře, než trochu změkne, ale zůstane stále trochu křupavý. Omyjte ho studenou vodou, necháme okapat a poté nandáme vždy několik kousků na talíř a přelijeme zálivkou. Necháme chvíli odpočinout, aby se trochu vsáklo aroma zálivky.
Připravíme si posyp z řasy nori a sezamu. Sezamová semínka jemně opražíme na nepřilnavé pánvi. Nastříháme list řasy nori nůžkami na malinké čtverečky. Omyjeme chili papričku a nakrájíme ji na drobné nudličky. Smícháme dohromady sezam, čtverečky nori, chili, sůl a pepř a před servírováním směsí posypeme salát.