Cookies s čokoládou a ovesnými vločkami
Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, můžete je upéct pár dnů předem a pokud obsahují přiměřené množství čokolády, odolají i vyšším teplotám.

Ingredience na 10 porcí
Na 20 sušenek budete potřebovat:
- 100 g změklého másla
- 100 g třtinového cukru
- 1 větší vejce, pokojové teploty
- 130 g hladké mouky
- 70 g jemných ovesných vloček
- špetka soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 60 g hořké čokolády 50-60%, nasekané
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 175 stupňů, dva plechy vyložte pečícím papírem.
Změklé máslo, cukr a vejce společně prošlehejte. Přisypte prosátou mouku se solí a jedlou sodou a na nízké otáčky promíchejte. Pak přidejte ovesné vločky a nasekanou čokoládu.
Dobře promíchejte, lépe to jde vařečkou, než šlehačem.
Pomocí lžíce tvarujte menší placičky a klaďte ve větších odstupech na plech. Já jsem použila malou zmrzlinovou lžící, kterou jsem si na plech udělala z těsta malé kopečky a každý pak pomocí vidličky lehce zmáčkla do placičky.

Dejte péct do vyhřáté trouby na 10-12 minut (podle velikosti sušenek), až jsou okraje sušenek lehce dozlatova. Nechte pár minut vychladnout na plechu, pak přendejte na talíř nebo chladící mřížku.
Pokud máslo bude hodně změklé, spíše tekuté, sušenky se při pečení na plechu hodně "rozjedou". Není to vůbec na škodu, budou slabší a křupavější :)

Poznámka
TIP - hořkou čokoládu můžete nahradit sekanými vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Mohlo by vás zajímat: