Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Omezení lepku nikdy neuškodí, i v případě, že nemáte bezlepkovou dietu. Navíc když k vánocům patří cukroví, proč si neudělat i nějaké zdravé. A tak jsem zkusila zaexperimentovat a vyšlo to. A tady máte první z experimentů

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g pohankové mouky + na podsypání
  • 40 g třtinového cukru namletého na moučku
  • 100 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • kůra z 1 menšího bio citronu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

1

Mouku smíchejte s cukrem, změklým máslem, žloutkem a vanilkovým extraktem. Přidejte nastrouhanou kúru z citronu, dejte pozor, ať strouháte jen kúru bez té bílé části, ať to nemáte hořké. Vypracujte vláčné těsto a dejte na půlhodinky do lednice. Klidně můžete nechat rozležet do druhého dne a pak vyndat z ledničky alespoň půl hodiny před tím, než budete válet.

2

Troubu si předehřejte na 200°C. Z uleželého těsta vyválejte placku a pomocí vykrajovátka vykrájejte libovolné tvary. Dejte péct na 15 – 20 minut.

3

Po vychladnutí slepujte kyselejší marmeládou. Já použila domácí borůvkovou.

4

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Aşure (turecký veganský dezert)

Krémová polévka z červené čočky se zeleninou a chilli

Jednoduchá mrkvová polévka, kterou si zamilují i děti

Video: Dutch baby – pečená palačinka s čerstvými jahodami

Červené kedlubnové zelí

Luxusní čokoládový dort ala Panna cotta

Mrkvové koláčky s vanilkovým cheesecake krémem

Krémové těstoviny s ricottovou omáčkou a česnekem

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Nepečený čokoládový dort s vlašskými ořechy a borůvkami