fbpx

Skotské snídaňové pečivo Scones

Vyjímečné skotské pečivo k snídani či čaji je naprostou klasikou, kterou musíte ochutnat.

PB130186

Ingredience na 6 porcí

  • 140g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 30g zrmzlého másla
  • 120ml studeného mléka
  • 1 vejce
  • malá lžička soli

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Zmrzlé máslo si nastrouháme na hrubo a promícháme ho s ostatními surovinami, přidáme mléko a vypracujeme těsto.

2

Těsto vyválejte, přehněte na půlku a opět vyválejte. Použijte způsob vrstvení ještě několikrát. Těsto by mělo být ideálně 2 cm tlusté. Pomocí skleničky vykrajíme kolečka a skládáme je na plech s pečícím papírem.

3

Scones potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 6-8 minut.

Poznámka

Scones jsou nejlepší ještě teplé, potřené kvalitní domácí marmeládou a servírované k čaji či kávě.

Mohlo by vás zajímat:
pečivo

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře