Skotské snídaňové pečivo Scones
Vyjímečné skotské pečivo k snídani či čaji je naprostou klasikou, kterou musíte ochutnat.

Ingredience na 6 porcí
- 140g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 30g zrmzlého másla
- 120ml studeného mléka
- 1 vejce
- malá lžička soli
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Zmrzlé máslo si nastrouháme na hrubo a promícháme ho s ostatními surovinami, přidáme mléko a vypracujeme těsto.
Těsto vyválejte, přehněte na půlku a opět vyválejte. Použijte způsob vrstvení ještě několikrát. Těsto by mělo být ideálně 2 cm tlusté. Pomocí skleničky vykrajíme kolečka a skládáme je na plech s pečícím papírem.
Scones potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 6-8 minut.
Poznámka
Scones jsou nejlepší ještě teplé, potřené kvalitní domácí marmeládou a servírované k čaji či kávě.
Mohlo by vás zajímat:
pečivo
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře