Skotské snídaňové pečivo Scones

Vyjímečné skotské pečivo k snídani či čaji je naprostou klasikou, kterou musíte ochutnat.

Terezka Simotová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 140g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 30g zrmzlého másla
  • 120ml studeného mléka
  • 1 vejce
  • malá lžička soli

Postup

1

Zmrzlé máslo si nastrouháme na hrubo a promícháme ho s ostatními surovinami, přidáme mléko a vypracujeme těsto.

2

Těsto vyválejte, přehněte na půlku a opět vyválejte. Použijte způsob vrstvení ještě několikrát. Těsto by mělo být ideálně 2 cm tlusté. Pomocí skleničky vykrajíme kolečka a skládáme je na plech s pečícím papírem.

3

Scones potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 stupňů zhruba 6-8 minut.

Poznámka

Scones jsou nejlepší ještě teplé, potřené kvalitní domácí marmeládou a servírované k čaji či kávě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémově jemná čočková polévka se zeleninou

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Jablečné růže z listového těsta

Video: Skvostný grilovaný ananas, plněný vepřovým a opletený vykřupanou slaninou

Polévka z hlívy ústřičné

Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček

Domácí veganská nutella v 5 krocích

Žitná pizza s mletým masem

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Jednoduché celozrnné vafle s jablečnou šťávou a skořicí