Recept na delikátní Brownies z černých fazolí pouze v 5 krocích
Brownies se spoustou bílkovin a úplně bez mouky. Rozhodně vyzkoušejte tento originální recept, který je velice rychlý a výsledný chuťový efekt vás velice překvapí.

Ingredience
- 400 g černých fazolí (předvařených), omytých a vysušených
- 2 velká vejce
- 1/2 hrnku nesladkého kakaa (holandského např.)
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1/2 lžičky oleje
- 1 lžíce mandlového mléka (popř. klasického)
- 1 lžička balsamika
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky čerstvě mleté kávy nebo instantní
- 1 hrnek čokoládových kousků
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicím papírem vyložte čtvercovou formu o velikosti 23 x 23 cm. Přes okraje formy nechte papír přesahovat asi o 5 cm.
V mixéru smíchejte fazole, kakao, cukr, vajíčka, olej, mléko, balsamiko, prášek do pečiva, sodu a kávu a rozmixujte do hladka.
Nalijte směs do mísy a přisypte polovinu hrnku čokoládových kousků. Zamíchejte a přelijte do formy.
Vršek těsta posypejte druhou polovinou čokoládových kousků a dejte péct.
Pečte přibližně 30 až 32 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude po vytažení čistá.
Mohlo by vás zajímat:
brownies čokoláda sladké recepty snadné recepty Dezerty Luštěniny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře