Na přípravu
Kuřecí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a opečte dozlatova na olivovém oleji.
Ve větším hrnci poduste opečené maso společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Až cibule změkne a zesklovatí, přidejte do hrnce kuřecí vývar, vylisovaný česnek a rajčata. Přikryjte pokličkou a za občasného míchání nechte dvacet minut vařit.
Po dvaceti minutách přidejte žampiony nakrájené na silnější plátky, celou směs zalijte bílým vínem a vařte na silném ohni dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne.
Hotový pokrm při servírování posypejte čerstvou petrželkou nebo tymiánem. Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s polentou.
Místo čerstvých rajčat můžete použít i loupaná rajčata z plechovky, případně rajčatový protlak.