Šťavnatá kuřecí prsa na víně s rajčatovou omáčkou

Snadný a chutný recept, který přinese do vašeho jídelníčku svěží závan francouzské kuchyně.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na přípravu

  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • 2 cibule
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g žampionů
  • čerstvá petrželka nebo tymián
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

1

Kuřecí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a opečte dozlatova na olivovém oleji.

2

Ve větším hrnci poduste opečené maso společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Až cibule změkne a zesklovatí, přidejte do hrnce kuřecí vývar, vylisovaný česnek a rajčata. Přikryjte pokličkou a za občasného míchání nechte dvacet minut vařit.

3

Po dvaceti minutách přidejte žampiony nakrájené na silnější plátky, celou směs zalijte bílým vínem a vařte na silném ohni dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne.

4

Hotový pokrm při servírování posypejte čerstvou petrželkou nebo tymiánem. Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s polentou.

Poznámka

Místo čerstvých rajčat můžete použít i loupaná rajčata z plechovky, případně rajčatový protlak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová polévka

Slaná květáková roláda s mozzarellou

Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Pečené batátové hranolky s kořením

Jemně pikantní domácí kečup ke grilování

Restovaná kuřecí prsa s parmazánem a cuketovými nudlemi

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Bezlepkový koláč s meruňkami a kakaem

Pop tarts, jedinečné plněné americké taštičky