Cheesecakové jednohubky se sušenkovým základem obalené v čokoládě

Cheesecake snad v té nejmenší možné verzi :). Vyzkoušejte tyto malé cheesecakové jednohubky a uvidíte, že budete nadšeni. Příprava je velmi jednoduchá a oproti cheesecaku rychlejší a rozhodně pohodlnější. Bonusem je zde křupavý čokoládový obal, který vše hezky doplňuje.
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na chlazení
  • Porce: 30 – 40 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Sušenky vložte do uzavíratelného sáčku a nadrťte na jemno.
  2. Ve větší míse smíchejte nadrcené sušenky, moučkový cukr, sůl a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte a vysypte na dno formy o velikosti 22 x 22 cm. Dobře natlačte na dno a vložte formu na 10 minut do mrazáku.
  3. V misce rozšlehejte krémový sýr s moučkovým cukrem a vanilkou dohladka. Směs rozprostřete na sušenkový základ a opět vložte do mrazáku, tentokrát na hodinu.
  4. Poté vyklopte cheesecake na prkno a nakrájejte jej na malé kostičky. Rozpusťte nad parou nebo v mikrovlnné troubě čokoládu a kostičky v ní obalujte. Skládejte je na plech vyložený pečícím papírem a poté vložte do mrazáku na 15 minut.

Videorecept

 

Ingredience

Krusta

  • 150 g nadrcených sušenek
  • ¼ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 110 g rozpuštěného másla

Krém

  • 480 g krémového sýra
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 3 hrnky čokoládových kousků
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}