Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Dezert, který lahodí očím i chuťovým buňkám. Připravte si jednoduché “parfait” skládající se z vrstev sušenek, čokoládové a smetanové pěny. Rychlý dezert, který máte za dvacet minut připravený. 🙂
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: 3

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 15 sušenek Oreo
  • 120 g hořké čokolády, nasekané
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 hrnky smetany ke šlehání, vychlazené
  • 1/3 hrnku Baileys, vychlazeného
  • 1/4 hrnku moučkového cukru

Postup

1

Pomocí food procesoru nebo mixéru nadrťte sušenky na menší kousky a poté dejte bokem.

2

Nasekanou čokoládu vložte do mísy, ohřejte mléko tak, aby bylo horké, ale nevařilo a přelijte jej přes čokoládu. Nechte 2 až 3 minuty stát, poté promíchejte dohladka. Dejte bokem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3

V misce rozšlehejte smetanu, Baileys a moučkový cukr dotuha. Nyní rozdělte krém na dvě poloviny. Do první jemně vmíchejte vychlazenou čokoládu.

4

Nyní již záleží na vaší fantazii. Postupně vrstvěte čokoládový mix, smetanový a sušenky, jak se vám líbí. Ideální je dezert připravit a pak ho nechat ještě 2 až 3 hodiny zatuhnout v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Bezlepkoví kakaoví medvídci s chia semínky a jogurtem

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Koláč Caprese

Kaše z červené čočky

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Krůtí rizoto z jasmínové a červené rýže

Pečená švestková povidla (paleo)

Smažené kuře

Cuketová pizza bez mouky

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Masala