Pečené tofu s quinoovým salátem

Další recept na tofu. Tentokrát pečené v troubě do křupava a podávané s quinou a tahini dressingem. :-)

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku nakrájeného tofu na kostičky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 4 PL tamari
  • 2 PL balsamikového octa
  • 1 a 1/2 PL olivového oleje
  • 1/2 ČL tymiánu
  • 1/2 ČL oregana
  • 1/2 hrnku quinoi
  • 4 PL tahini
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • 1 ČL kmínu
  • 1/2 hrnku nastrouhané mrkve
  • 1/2 papriky, nakrájené na drobno
  • 1 hrnek kapustových listů (nebo salátových listů)
  • sůl, pepř

Postup

1
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Nachystáme si omáčku na marinování tofu. Smícháme česnek, tamari, olivový olej, balsamikový ocet, tymián a oregano. Zalijeme kostičky tofu a necháme 20 minut marinovat.
2
Dáme si vařit quinou s 1 hrnkem vody a osolíme. Jakmile bude quinoa uvařená, promícháme vidličkou a přikryjeme pokličkou.
3
Tofu vložíme do trouby a necháme péct 30 minut do křupava. Po 15 minutách tofu obrátíme, aby se propeklo do křupava ze všech stran.
4
Uděláme si dressing. Smícháme si tahini, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, kmín, sůl, pepř a studenou vodu dle potřeby. Tak, aby dressing byl krémové konzistence.
5
Quinou smícháme se zeleninou, zalijeme tahini dressingem a zamícháme.
6
Hotové tofu vytáhneme z trouby a servírujeme s quinou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánová zmrzlina

Výborný čočkový salát

Domácí mini koblížky s vanilkovou polevou

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy

Provensálské ratatouille

Květákové placičky

Ginger beer – limonáda

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

Šopský salát

Borůvkové nebe