Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Kdo by neznal klasiku, jako jsou masové kuličky? 🙂 (Nejen) pro vegetariány zde máme příjemnou alternativu, která skvěle chutná a nezabere příliš času na přípravu. Vyzkoušejte kuličky z cukety, sýra a česneku, s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 3
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 259, Tuk: 12 g, Sacharidy: 30 g, Vláknina: 6 g, Bílkoviny: 10 g

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 190 °C. Plech s vyššími okraji vymažte trochou oleje. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a chvilku restujte. Poté přidejte cuketu, sůl, pepř a nechte vařit přibližně 5 až 7 minut. Směs přendejte do velké mísy a přidejte strouhanku, vejce, sýr a nasekanou bazalku. Pokud bude směs stále trochu tekutá, přidejte více strouhanky.

Krok 2

Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, každou přibližně 30 g. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný olejem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 až 25 minut. Krok 3 Na pánvi rozehřejte marinara omáčku, poté přidejte upečené kuličky a 5 minut nechte probublávat. Ozdobte bazalkou, chcete-li a podávejte.  

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 550 g strouhané cukety
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce čerstvé bazalky, nakájené
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 30 g Pecorino Romano sýra, strouhaného
  • 2 hrnky Marinara omáčky (nebo jakékoli vaší oblíbené s rajčaty a kořením)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Domácí bulky na burgry

Slané tartaletky se špenátem

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Matcha bábovka s tvarohem

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Marmeláda z hlohyně s pomerančovou šťávou

Plněné batáty ala mexiko

Vepřové na houbách

Rychlá a výborná polévka z červené čočky

Calzone di bietole

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem