fbpx

Fitness pečené cuketové chipsy s minimem oleje

Upečte si křupavé chipsy pouze s troškou oleje a špetkou soli – a z cukety :). Může se to zdát zvláštní, ale po vyzkoušení receptu jsme si je oblíbili více, než klasické bramborové. A rozhodně jsou též o kapku zdravější.

  • Doba přípravy: 1 h
Recept na křupavé cuketové chipsy se sladkou paprikou

Ingredience

  • 1 střední cuketa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky sladké papriky

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 220 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem. Cuketu omyjte, očištěte a nakrájejte na velmi tenké plátky.

zucchini-chips-slicing

Krok 2

Ve velké míse smíchejte olej, sůl, pepř, cibuli a papriku. Promíchejte, přidejte kolečka cukety a smíchejte vše tak, aby se ideálně každé kolečko obalilo směsí.

zucchini-chips-tossed-in-oil

Krok 3

Okořeněná kolečka cukety položte na přípravené plechy tak, aby se nijak nepřekrývala.

zucchini-chips-ready-for-oven

Krok 4

Pečte přibližně 8 až 10 minut. Poté cuketu vyndejte a nechte troubu vychladnout na přiližně 90 – 100 °C. Vraťte cuketu do trouby a pečte dalších 20 až 40 minut nebo dokud není křupavá. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a poté podávejte.

zucchini-chips-out-of-oven

Mohlo by vás zajímat:
chipsy pečení posezení slané recepty Předkrmy

Zdroj: www.lanascooking.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře