Steak z tuňáka s bylinkovým salátem

Ingredience na 2 porce
na steaky je třeba:
- 2 steaky z tuňáka
- olivový olej
- čerstvě drcený pepř
- mořská sůl
na salát:
- pořádný svazek hladkolisté petržele
- 1/2 hlávky římského salátu
- 1/2 menší salátové okurky
- 1 větší rajče
- 1 jarní cibulka
- hrst mátových lístků
- citron
- olivový olej
- himalájská sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Petržel, jarní cibulku a mátu nasekáme na drobno.
Římský salát nakrájíme na jemné proužky, okurku a rajče na kostičky.
Všechno promícháme a dochutíme olejem, solí a citronovou šťávou.

Tuňáka osušíme, potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem.
Nepřilnavou pánev rozpálíme na sucho.
Steaky zprudka opečeme, z každé strany 1 minutu (vnitřek musí zůstat krásně růžový a šťavnatý).
Hotové steaky servírujeme s bylinkovým salátem, můžeme přelít tahini omáčkou.
Mohlo by vás zajímat: