fbpx

Ingredience na 2 porce

na steaky je třeba:

  • 2 steaky z tuňáka
  • ​olivový olej
  • čerstvě drcený pepř
  • mořská sůl

​na salát:

  • pořádný svazek hladkolisté petržele
  • 1/2 hlávky římského salátu
  • 1/2 menší salátové okurky
  • 1 větší rajče
  • 1 jarní cibulka
  • hrst mátových lístků
  • citron
  • olivový olej
  • himalájská sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Petržel, jarní cibulku a mátu nasekáme na drobno.

2

Římský salát nakrájíme na jemné proužky, okurku a rajče na kostičky.

3

Všechno promícháme a dochutíme olejem, solí a citronovou šťávou.

Steak z tuňáka s bylinkovým salátem
4

Tuňáka osušíme, potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem.

5

Nepřilnavou pánev rozpálíme na sucho.

6

Steaky zprudka opečeme, z každé strany 1 minutu (vnitřek musí zůstat krásně růžový a šťavnatý).

7

Hotové steaky servírujeme s bylinkovým salátem, můžeme přelít tahini omáčkou.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře