fbpx

Zapečené cuketové “pizza lodičky” s parmezánem a kvalitní klobáskou

Šťavnatá zeleninová “pizza” na léto s minimem kalorií. Nemusíte se držet našeho vyzkoušeného receptu  (který ale velmi doporučujeme!) a cukety můžete připravit s velkou dávkou fantazie. A jako bonus ušetříte spoustu času, protože se nebudete patlat s těstem. 🙂

recept na Cuketové pizza lodě aneb zeleninová pizza bez mouky

Potřebujeme

  • Menší cukety
  • Olivový olej
  • Stroužek česneku
  • Sůl a pepř
  • Tomatová omáčka (můžete použít koupenou, nebo doporučuji rajčatové pyré dochucené solí, pepřem a troškou česneku)
  • Kvalitní klobáska
  • Parmezán

zucchini-pizza-boats-step1+srgb.

 

Postup

Krok 1.

Předehřejte troubu na 200°C.

Krok 2.

Z cuket odkrojte stonky a podélně je rozřízněte. Poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. (Pokud se vám převrací, seřízněte podélně malý kousek tam, kde mají cukety ležet na papíře.)

zucchini-pizza-boats-step3+srgb.

Krok 3.

V misce smíchejte olej a česnek a lehce s touto směsí cukety potřete. Osolte, opepřete.

Krok 4.

Potřete cukety tomatovou omáčkou doplňte šunkou, sýrem etc. a pečte, dokud cukety nezměknou.

 

zucchini-pizza-boats-step4+srgb.

zucchini-pizza-boats-step5+srgb.


zucchini-pizza-boats6+srgb. – kopie

Mohlo by vás zajímat:
cuketa fitness recepty pizza recepty rychlé recepty zdravé recepty zelenina

Zdroj: www.cookingclassy.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře