Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou

Šťavnatá zeleninová "pizza" na léto s minimem kalorií. Nemusíte se držet našeho vyzkoušeného receptu (který ale velmi doporučujeme!) a cukety můžete připravit s velkou dávkou fantazie. A jako bonus ušetříte spoustu času, protože se nebudete patlat s těstem. :)

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Šťavnatá zeleninová „pizza“ na léto s minimem kalorií. Nemusíte se držet našeho vyzkoušeného receptu  (který ale velmi doporučujeme!) a cukety můžete připravit s velkou dávkou fantazie. A jako bonus ušetříte spoustu času, protože se nebudete patlat s těstem. 🙂

Potřebujeme

  • Menší cukety
  • Olivový olej
  • Stroužek česneku
  • Sůl a pepř
  • Tomatová omáčka (můžete použít koupenou, nebo doporučuji rajčatové pyré dochucené solí, pepřem a troškou česneku)
  • Kvalitní klobáska
  • Parmezán
Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou

Postup

Krok 1.

Předehřejte troubu na 200°C.

Krok 2.

Z cuket odkrojte stonky a podélně je rozřízněte. Poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. (Pokud se vám převrací, seřízněte podélně malý kousek tam, kde mají cukety ležet na papíře.)

Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou

Krok 3.

V misce smíchejte olej a česnek a lehce s touto směsí cukety potřete. Osolte, opepřete.

Krok 4.

Potřete cukety tomatovou omáčkou doplňte šunkou, sýrem etc. a pečte, dokud cukety nezměknou.

Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou
Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou
Zapečené cuketové „pizza lodičky“ s parmezánem a kvalitní klobáskou
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborovo-tvarohové placičky

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Orientální lilkové tousty

Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí

Portobello burgry

5 atraktivních letních receptů z cukety

Těstoviny s brokolicí

Indický dhál

Dýňový pudink

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Dýňové rissoto s tymiánem a parmazánem

Pappardelle s černým lanýžem