Šťavnatá zeleninová „pizza“ na léto s minimem kalorií. Nemusíte se držet našeho vyzkoušeného receptu (který ale velmi doporučujeme!) a cukety můžete připravit s velkou dávkou fantazie. A jako bonus ušetříte spoustu času, protože se nebudete patlat s těstem. 🙂
Potřebujeme
- Menší cukety
- Olivový olej
- Stroužek česneku
- Sůl a pepř
- Tomatová omáčka (můžete použít koupenou, nebo doporučuji rajčatové pyré dochucené solí, pepřem a troškou česneku)
- Kvalitní klobáska
- Parmezán
Postup
Krok 1.
Předehřejte troubu na 200°C.
Krok 2.
Z cuket odkrojte stonky a podélně je rozřízněte. Poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. (Pokud se vám převrací, seřízněte podélně malý kousek tam, kde mají cukety ležet na papíře.)
Krok 3.
V misce smíchejte olej a česnek a lehce s touto směsí cukety potřete. Osolte, opepřete.
Krok 4.
Potřete cukety tomatovou omáčkou doplňte šunkou, sýrem etc. a pečte, dokud cukety nezměknou.