Medový koláč s citronem

Medový koláč s citronem je jeden z našich sladkých receptů. Je jednoduchý na připravu, s dostupnými ingrediencemi a skvěle chutná samotný, ke kávě, čaji nebo s vaší oblíbenou marmeládou. Dobrou chuť!

Bez pšenice

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
  • 200 g medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g hladké pohankové mouky
  • 50 g Solamylu
  • špetka soli

Postup

1

Předehřejme troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 28 cm lehce vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Žloutky vyšleháme s medem a pak do směsi vmícháme citronovou šťávu, pohankovou mouku a solamyl. V další míse vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně přimícháme do žloutkové směsi. Vznikne lité, nadýchané těsto, které přelijeme do dortové formy a pečeme 35–40 minut na 160 °C.

2

Můžeme vyzkoušet špejlí, zda je těsto dopečené. Formu vytáhneme z trouby a koláč v ní necháme odpočinout asi 15 minut. Pak moučník vyjmeme z formy, odloupneme pečicí papír, necháme vychladit a před servírováním lehce zaprášíme moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Čokoládové cookies s ovesnými vločkami a banánem

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou

8 domácích receptů na ovocno-bylinkové sirupy bez vaření

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Parmigiana di melanzane

Bezlepkové makové palačinky

Závitky plněné mletým masem

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Sladkokyselé kuře v těstíčku

Bezlepkový Sachr dort

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou