Hráškové risotto s uzeným lososem
Hráškové risotto je jen jednou z mnoha variací klasického italského risotta. Inspirací pro recept mi byla návštěva nově otevřené restaurace v centru města Brna. Mimo jiné jsem zde ochutnala právě hráškové risotto a chuť na něj mě ne a ne opustit. Do této restaurace to nemám zrovna nejblíž a tak nešlo jinak, než své chuťové buňky ukojit doma. A stálo to za to!
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 40 g másla (máslo si předem rozdělte na cca 25 g a 15 g)
- 1 vetší šalotka (případně 1 střední bílá cibule)
- 2,5 hrnku rýže vhodné na risotto (Arborio, Carnaroli a Vialone Nano)
- 100 ml bílého vína
- 1 l horkého vývaru (z masa či zeleniny)
- 450 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
- 70 g grana padano (nebo parmazán)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 g uzeného lososa
Co budete dál potřebovat:
větší hluboká pánev, nejlépe s tlustším dnem (pokud (stejně jako já) nejste jejím majitelem, použijte středně velký hluboký hrnec)
mixér či jiný food procesor