
Troubu předehřejeme na 175°C. Připravíme si formu na menší chlebík a vymažeme ji olejem.
Smícháme mouku s práškem na pečení. Zvlášť smícháme vejce s olejem, přidáme mouku a vmícháme tymián, na menší kousky nasekaný chřest a nastrouhaný sýr. Zamícháme.
Nakonec přilijeme perlivou vodu. Krátce zamícháme, přelijeme do formy, dáme do trouby a pečeme 50 minut. V cca polovině, kdy nám chlebík krásně naběhl a zezlátl, přikryjeme jej alobalem, na posledních 10 minut opět odkryjeme.
Po 50 minutách zkoušíme párátkem, zda nám neulpívá obsah. Po upečení vyjmeme z formy a necháme kompletně vychladnout na mřížce. Dobrou chuť.
Pokud použijete jiný typ mouky či jinou směs (jiná savost), přidejte nejdříve 100 ml vody a zamíchejte. Pokud se budete zdát těsto příliš hutné, pridávejte po lžících. Nemíchejte moc dlouho, bublinky potřebujeme k nadzvednutí chlebíku. Z počátku troubu v žádném případě neotvíráme.