Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Na povrchu vykřupané a ve středu šťavnaté. Dietní a jednoduché chipsy. Ideální jako příloha nebo jako zdravá chuťovka.

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Ingredience na 4 porce

  • 2 středně velké cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička drceného červeného pepře
  • 1/4 hrnku nahrubo strouhaného parmazánu
  • sůl na dochucení

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Cuketu nekrájejte na plátky. Nekrájejte ji ovšem úplně, nechte kousek nedoříznutý. (Pomoci si můžete tak, že si podél cukety z obou stran položíte třeba čínské hůlky nebo vařečky.)

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem
2

Česnek nasekejte a spolu se solí a pepřem ho rozdrťte v hmoždíři.

3

Směs v hmoždíři smíchejte s olejem, změklým máslem a tymiánem.

4

Vzniklou směsí potřete cukety a dejte je péct na 45–60 minut při 220 °C.

5

Pokud jste nevypotřebovali všechnu směs, vetřete zbytek do cuket uprostřed pečení.

6

Těsně před tím, než jsou cukety upečené, je posypte parmazánem a nechte ještě pár minut dopéct, aby se parmazán rozvoněl.

Poznámka

Zdroj: http://yummilyyours.com/baked-hasselback-zucchini-garlic/

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře