Párky restované na bílém víně a tymiánu

Ještě donedávna jsem neměla párky vůbec ráda. To se ovšem změnilo, když mi můj muž uvařil tento výborný oběd. Jak nepravděpodobné se to může zdát, párky v kombinaci s bílým vínem a tymiánem jsou opravdu něco, čemu stojí za to obětovat čas – ikdyž v tomto případě je to jen chvilka. 🙂
  • Čas vaření: 40 minut
  • Porce: 2

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Párky smotejte do šneka a propíchněte špejlí. Trochu olivového oleje rozehřejte na pánvi, poté vložte párky a snítky tymiánu. Osolte a opepřete.

Krok 2

Restujte nad středním plamenem z obou stran dohněda, přibližně 6 až 7 minut.

Krok 3

Jakmile párky zhnědnou, přilijte ocet.

Krok 4

Nechte ocet vyvařit přibližně na polovinu a poté přilijte bílé víno.

Krok 5

Nechte probublávat dalších 7 až 8 minut, dokud víno lehce nezhoustne a nevytvoří omáčku. Hotové párky přendejte na talíře a polijte trochou omáčky. Přidejte další tymián a pepř na ozdobu. Ihned servírujte.

Ingredience

  • 350 g libových párků
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Parfait řezy

Levandulová zmrzlina

Tlačené koláče

Bezé mističky s ovocem

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

Matcha latté

Video: 5 zdravých smoothie na celý pracovní týden

Domácí bílý chléb bez kynutí a hotový do hodiny

Karbanátky z červené řepy s řepným salátem

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů