Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Batátům může slušet i jednoduchost. Přidala jsem k nim na aminokyseliny hodnotnou quinou, trochu koření a jednoduchý dip, který jídlo zabalí do elegantní chuťové smyslnosti.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Placičky

  • 300 g batátů
  • 40 g quinoy
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ menší cibule
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej na opečení placek

Dip

  • 100 g bílého tofu
  • 1 jarní cibulka
  • 50 g žampionů
  • Tymián
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej

Postup

1

Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.

2

Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.

3

Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.

4

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.

5

Připravte dip. Olivový olej rozehřejte v kastrůlku. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a žampiony. Restujeasi 2 minuty. Přidejte tofu, sůl a pepř a tymián podle chuti. Lehce podlijte a duste doměkka. Když se tekutina téměř vypaří, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Divoká králičí svíčková

Banánové trojhránky s ovesnými vločkami

Jednoduchý jablečný koláč s makovými puntíky

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

Batátovo-čočková polévka

Francouzský citrónový koláč s rozmarýnem

Dýňový krém, co má říz

Rychlá a výborná polévka z červené čočky

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy

Kakaový cuketový chlebíček

Domácí chleba

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou