Nepečené smetanové řezy se sušenkami, karamelem a vanilkovým krémem

Nadýchaný smetanový zákusek, který budete mít rychle připravený, jelikož jej nemusíte ani péct. V této sladkosti se střídá vrstva sušenek s vrstvou karamelu, štědrou porcí vanilkového krému a jemnou smetanou se strouhanou čokoládou. Hříšné, ale opravdu výtečné!
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: pro 6 – 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 500 g sušenky (máslové nebo vaninlkové)
  • 1 plechovka karamelizovaného Salka

Krém

  • 500 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 200 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce bramborového škrobu

Smetana

  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 3 balení ztužovače šlehačky
  • 3 lžičky moučkového cukru
  • čokoláda na strouhání

Postup

1

Dno formy o velikosti 25 x 30 cm vyložte máslovými sušenkami. Zalijte karamelizovaným salkem a povrch zarovnejte. Opět naskládejte vrstvu sušenek.

2

V půlce množství mléka rozmíchejte cukr, mouku a bramborový škrob. Druhou polovinu množství přiveďte v rendlíku k varu. Směs nalijte do vroucího mléka a uvařte z ní hustý pudink. Přilijte vanilku, promíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3

V míse smíchejte máslo s cukrem do pěny a postupně přidávejte vychladlý pudink. Vzniklý krém natřete na sušenky a zarovnejte. Přidejte další vrstvu sušenek.

4

Smetanu vyšlehejte společně se ztužovačem dotuha. Potřete šlehačkou sušenky a vložte celý zákusek do lednice ke ztuhnutí.

5

Před podáváním posypejte vršek dezertu strouhanou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Video: Extra rychlý jahodový závin z listového těsta s vanilkovým krémem

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin

Batátovo – bramborová polévka s quinoa

Video: Překrásné trojvrstvé citronové řezy s vlašskými ořechy a čokoládou

Křupavé zelné placičky

Horký tip: Osvěžující ledové čaje bez vaření

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Dietní tvarohové lívanečky

Rukolový krém