Cizrnový hummus

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 12 PL vařené cizrny
  • 2 PL lněných a sezamových semínek
  • 3 PL olivového oleje
  • 2–3 PL vody z cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • necelá ČL mořské soli
  • drcený římský kmín a pepř
  • necelá ČL červené sladké papriky

Postup

1

Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40 minut vaříme na mírném stupni.

2

Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka. Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej.

3

Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn.

4

Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín.

5

Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Okurkový salát s mangem a černým sezamem

Caesar salát s kuřecím masem

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Raw kakaový pudink

5 nejlepších receptů na krásné a originální bábovky

Guláš z hlívy

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Domácí čokoládový pribiňáček

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Domácí jogurt z kokosového mléka