fbpx

Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí

Zítra k snídani bude domácí čerstvý sýr :). Postup je jednoduchý, zvládla jsem ho hned na poprvé a od té doby se na naší tabuli vyskytuje často. Hlavně když jedu dělat týdenní nákup a zapomenu něco na chleba :D. Další použití je do salátů nebo k nakládání :).

Čerstvý sýr

Ingredience na 4 porce

  • 1 l plnotučného mléka
  • 0,5 kysaného podmáslí
  • 2 lžičky soli

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Mléko smícháme s podmáslím solí. Veškeré suroviny smícháme a zahříváme na mírném plamenu do sražení. Trvá to asi 30 minut. Směs se rozdělí na syrovátku a takové cucky :).

Čerstvý sýr
2

Cedníček si vyložím gázou a obsah přecedím. Pokud chcete do sýru přidat i bylinky, nechte směs vychladnout tak na 40 stupňů, aby se vám byliny nespařili. Mě to tak teda nechutná :). Obvykle dělám dva druhy. Bylinkový a bez příchuti. Ve fantazii bylin, ořechů a dalších přísad se meze nekladou :).

3

Necháme vychladnout a je hotovo :). Uzavřu do krabičky a hodím do lednice. Sýr vydrží tak 3 dny.

Čerstvý sýr

Mohlo by vás zajímat:
domácí podmáslí sýr Bezlepkové Fitness a zdravé Snídaně a svačiny Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře