fbpx

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Mléčný koláč, kde je jako základ křupavé máslové těsto, na něm vysoká vrstva mléčného krému a navrch voňavá skořice, která vše hezky doplní a podtrhne :).

  • Doba přípravy: 1h + čas na chlazení
  • Porce: 6 – 8
recept-na-mlecny-kolac-se-skorici

Ingredience

Těsto

  • 110 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 60 g másla

Krém

  • 500 ml mléka
  • 140 g třtinového cukru
  • 2 velká vejce
  • trochu vanilkového extraktu
  • 50 g škrobu (Gustin)
  • skořice na posypání

melktert-mlecni-tart-4a4c8f0dbfa27efb6d7dc7d6d1f841f8_view_l

Postup

Krok 1

Smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a vypracujte těsto. Poté jej zabalte do potravinové folie a vložte do lednice na půl hodiny. Těsto rozválejte na přibližně 2 cm tloušťky a vyložte jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 až 15 minut. Korpus vyndejte z trouby, na několika místech propíchejte vidličkou a nechte vychladnout.

melktert-priprema-b23ef668cd2b92c5e0f059a01ed55716_view_l

Krok 2

Do rendlíku nalijte 400 ml mléka a přiveďte jej k varu. V misce rozšlehejte vejce, cukr, zbytek mléka, škrob a vanilku. Směs přilijte k mléku v rendlíku. Vařte za stálého míchání pár minut, dokud krém nezhoustne. Nechte lehce zchladnout a poté nalijte na korpus.

2a6c2e1f5784d70e869d1c7c3c78ab9e_view_l

Krok 3

Koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté vložte do lednice na několik hodin. Před servírováním posypejte skořicí a podávejte.

melktert-mlecni-tart-b005423dc512135698f31023207a240c_view_l

Mohlo by vás zajímat:
koláč pečení posezení skořice sladké recepty třtinový cukr vanilkový extrakt Dezerty Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře