Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Ochutnejte pikatní mix quinoy, černých fazolí a zeleniny, to vše zapečené se sýrem do opravdu pořádné obědové porce pro celou rodinu.:) Tato dobrota je zároveň bezlepková a když vynecháte nebo nahradíte sýr, tak i vhodná pro veganské stravování.
  • Čas přípravy: 1h 10 min
  • Porce: 8 – 10

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek neuvařené quinoy
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 jalapeño paprička, očištěná, bez semínek a nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 oranžová paprika, nakrájená na kousky
  • 1 hrnek kukuřice
  • šťáva z jedné limetky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce chilli
  • 1/3 hrnku koriandru – nasekaného
  • sůl a pepř na ochucení
  • 850 g černých fazolí, uvařených
  • 2 hrnky červené enchilada omáčky
  • 2 hrnky strouhaného sýra (dle chuti)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte zapékací formu o velikosti 20×30 cm olejem a dejte bokem.

2

Nasypte quinou do vody a přivedte v hrnci k varu. Vařte 5 minut, poté snižte plamen na minimum a nechte ještě 15 minut probublávat, nebo dokud se veškerá voda nevstřebá do quinoy. Poté sundejte z plotny, promíchejte a zakryjte poklicí.

3

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papričku. 5 minut restujte do měkka. Poté přidejte papriky a kukuřici, 4 minuty vařte a nakonec přilijte šťávu z limetky, přisypte kmín, chilli a koriandr. Okořeňte pepřem a solí a vše dobře promíchejte.

4

Ve velké míse smíchejte quinou a fazole, přidejte zeleninu z pánve, enchilada omáčku, polovinu množství sýra a dobře promíchejte.

5

Vzniklý mix přesypte do připravené zapékací mísy, posypte zbývajícím sýrem, zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozteče a nezačne bublat.

6

Vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout. Servírujte teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Špaldová buchta s meruňkami

Batátový krém s pomerančem a chilli

Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Domácí křupavé ořechové müsli s kokosovým olejem a skořicí

Kořeněné kuřecí paličky se zeleninou z jednoho pekáče

Turecké rolky s oříškovou náplní

Panenka na žampionech a sušených rajčatech

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Video: Domácí smetanová zmrzlina z avokáda a jahod