fbpx

Honzovy buchty

Přijeli na návštěvu tcháni a manžel mě poprosil o české menu. A co si dáme po obědě ke kávě? Když česky, tak česky a upekla jsem Honzovky plněné domácí marmeládou, takové tiramisu mají všude a už je to nuda – návrat ke klasice je to pravé. Kynuté těsto jsem tedy tajně udělala veganské a jako vždy, rozdíl byste nepoznali. Já už jsem buchtu měla na snídani k meltě, jako v dětství.

Honzovy buchty

Ingredience na 4 porce

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml sójového mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 dcl oleje
  • trošku soli
  • kostka droždí 42 g
  • náplň: domácí marmeláda

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Do mísy si odměříme všechny suché ingredience, mléko trochu ohřejeme, vlijeme do mouky a přidáme rozdrobené droždí, trošku promícháme a chvíli čekáme. Poté do těsta zapracujeme olej, lehce pomoučíme z vrchu, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto promísíme.

2

Připravíme si plech, raději vysoký, který vytřeme olejem. Z těsta tvarujeme kuličky asi do dlaně, z kuliček placičku, do které dáme asi 1 lžičku marmelády, svineme do kuličky a uzlíkem položíme kuličku dolů na plech, takto pokračujeme se zbytkem těsta, dokud nemáme plný pekáček. Kuličky dáváme blízko sebe, lehce je na sebe namáčkněte.

3

Před pečením buchtu potřeme trochu oleje. Pečeme asi na 175 °C okolo 20 minu do zezlátnutí povrchu buchty. Po vytažení z pece potřeme vodou a přikryjeme utěrkou. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře