Na křehké těsto:
Na náplň:
Všechny suroviny na těsto smícháme a ručně vypracujeme, uplácáme kouli a dáme alespoň na půl hodiny chladit do lednice.
Mezitím si oloupeme a na malé kousky nakrájíme rebarboru (nevím, jak je to s kupovanou, tu možná loupat není třeba), na plátky nakrájíme jahody a přidáme slitou meruňkovou zavařeninu. Volila jsem sladší kompot, aby vyrovnal kyselost rebarbory, ale stejně ještě ovoce s rebarborou dosladíme.
Vychlazené těsto rozválíme na tenký plát (nemusí být vůbec pravidelný či nějak zarovnaný, tento koláč má působit rustikálně), upozorňuji však, že je těsto opravdu křehké a trhá se, proto ho doporučuji válet už rovnou na pečicím papíře, kterým budete vykládat plech, abyste ho mohli jednoduše přenést. Já jsem to neudělala a musela jsem pak dodatečně na plechu zalepovat v těstu díry :D
Doprostřed těsta rozložte směs ovoce a přehněte kraje směrem ke středu. Těsto pomažte rozšlehaným vajíčkem.
Pečte na 180° asi 40 minut.