Rychlý tvarohový koláč s mákem, jablky a bez přidaného cukru
Skvělý a rychlý recept na výborný koláč, který se hodí jako sladká snídaně či pohoštění pro návštěvu. Je přirozeně sladký díky jablkům a vláčný díky čerstvému tvarohu. 🙂
Chtěli byste na víkend upéct něco dobrého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Upečte rodině tento rychlý, zdravý a velice jednoduchý koláč, kde se snoubí chuť jablek a máku a vytvářejí lahodný dezert, který si bez výčitek můžete dopřát k odpolední kávě.
- Doba přípravy: 40 minut
- Počet porcí: 8

Ingredience
- 150 g špaldové mouky
- 250 g čerstvého tvarohu
- 2 vejce
- citrónová kůra
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 panák Amaretta
- hrst sekaných mandlí
- 50 g mletého máku
- 1 a 1/2 lžíce kypřícího prášku (ideálně bez fosfátů)
- 2 jablka, nakrájená na plátky
Postup
Vyšlehejte tvaroh společně s mákem, vejci, citrónovou šťávou a kůrou v hladký krém.
Přilijte amaretto a přidejte přibližně 2/3 sekaných mandlí.
Jako poslední vmíchejte mouku s kypřícím práškem. Pokud chcete, přidejte trochu sladidla, například rýžového sirupu, ale není to nutné.
Těsto nalijte do vymazané kulaté formy, ozdobte jablky a posypte zbytkem mandlí.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Pro jistotu zkontrolujte propečení špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
jablka koláč mák mandle pečení sladké recepty Vegetariánské
Zdroj: maryskitchenlove.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře