Super zelená omeleta s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Čerstvý špenát, pažitka, petržel spolu s vajíčky vytvoří dokonale zelenou vaječnou omeletu. A ještě když omeletu obohatíte kozím sýrem a sušenými rajčaty, tak omeleta bude dokonalá.

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 50 g baby špenátu
  • hrst hladkolisté petržele
  • hrst pažitky
  • 75 ml mléka
  • 4 ks velkých vajec (v případě malých vajec 5 kousků)
  • 100 g kozího sýra
  • 40 g sušených rajčat
  • sůl a pepř

Postup

1

Špenát, petržel s pažitku nasekáme najemno. Pokud máme k dispozici food procesor, tak ho použijeme. Výrazně si ulehčíme.

2

V míse si metličkou rozkrvrdláme vajíčka. `Přidáme mléko a nasekaný baby špenát, hladkolistou petržel a pažitku. Osolíme, opepříme a nejlépe pomocí špachtly promícháme.

3

Na omeletu použijeme pokud možno nejlépe pánev na omelty. Rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje.

4

Směs na omeletu nalijeme na pánev a smažíme 3-4 minuty. Záleží hodně i na pánvi a na tom, jak nám vede teplo.

5

Na jednu polovinu omelety přidáme kozí sýr a pokrájená sušena rajčata. Omeletu překlopí druhou polovinou a ještě necháme maximálně dvě minuty smažit.

6

A máme hotovo. Omeletu rozdělíme na dvě poloviny, na vršek může přidat trochu kozího sýra nebo ozdobit hladkolistou petržel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Zdravé veganské kokosky ze 3 surovin hotové do 30 minut (video)

Pavlova dortíky

Zeleninové sabdží

Dýňový chléb

Celozrnné košíčky s jemnou náplní s ořechy a jablky

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Ostružinovo-švestkový koláč galetka (galette)

Švestkové chutney

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Nadýchané ricottové placičky s parmazánem