Čokoládový koláč s borůvkami, rybízem a kešu oříšky

Poslední dobou mám v oblibě kombinaci jakéhokoliv ovoce a čokolády a když jsem ještě k tomu dostala chuť na oříšky, vznikl z toho nápad na tenhle koláč. Těsto jsem zkusila udělat napodobeninu brownies a je super, krásně nadýchané a plné čokolády.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička sody
  • 125 g špaldové mouky hladké
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
 
  • cca čtvrt litru borůvek s rybízem
  • 1 malý pytlíček nesolených kešu oříšků (cca 50 g)

Postup

1
Čokoládu s máslem rozehřejte, v mikrovlnce stačí na půl minutky. Žloutky oddělte od bílků a z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Do vychladlé čokolády přidejte žloutky, cukr a extrakt a vyšlehejte. Poté pomalu vmíchejte mouku se sodou. Vznikne vám tužší těsto do kterého postupně zapracovávejte sníh z bílku.
3
Formu na koláč vyložte pečícím papírem a nalijte těsto, posypte ovocem a kešu oříšky a dejte péct na 200 st. cca 30 – 40 minut.
4
Ovoce na koláč můžete obměnit, výborně se hodí např. maliny nebo třeba ostružiny.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vanilkovo – karamelové lasagne pro odvážné

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Chili con carne

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Video: Pečený Falafel z trouby

Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Vláčná ovocná buchta

Kiwi limonáda

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Snadná a rychlá mexická quinoa z jedné pánve