Salát s sebou

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Salát s sebou

Ať už chcete hubnout nebo chcete zdravý a lehký oběd, připravte si tyto saláty do sklenice. Můžete si je vyrobit i do zásoby, protože v lednici vydrží až pět dní, pokud máte čerstvé ingredience. Hlavním trikem je zde oddělení jednotlivých složek, hlavně salátů a dresingu, takže zelenina nebude zvadlá. Nejlepší je použít na skladování vyšší (kulaté) dózy s širokým hrdlem.

Nejtěžší a nejméně absorbující potraviny a dressing přijdou dospod a salát zůstane netknutý. Pokud se vám tedy dóza nepřeklopí v tašce, zůstane salát pěkně čerstvý a křupavý. 🙂

Postup:

Vrstva 1

Dressing. Nalijte zvolené množství dressingu na dno sklenice.

Salát s sebou

Vrstva 2

Tvrdá zelenina. Přidejte posekanou tvrdou zeleninu jako mrkev, okurky, papriku, vařenou řepu, syrové zelí.

Salát s sebou

Vrstva 3

Fazole, obilniny, těstoviny. Sem patří složky jako fazole, cizrna, rýže, pohanka, ječmen.

Salát s sebou

Vrstva 4

Sýry a proteiny. Pokud budete jíst salát do 24 hodin, přidejte do této vrstvy sýry, tuňáka, vařená vejce, kuře, tofu. Pokud chcete salát jíst později, přidejte tyto složky na vrch salátu před odchodem do práce.

Salát s sebou

Vrstva 5

Měkčí zelenina a ovoce. Nyní přidejte avokádo, rajčata, kukuřici či jahody, víno, sušené švestky.

Salát s sebou

Vrstva 6

Ořechy, semínka. Mandle, vlašáky, slunečnice, případně sem patří také quinoa.

Salát s sebou

Vrstva 7

Nakonec přidejte všechno možné zelené listí. 🙂 Můžete ho poměrně těsně napěchovat.

Salát s sebou

Sklenici se salátem uzavřete a skladujte ve vzpřímené poloze v lednici. Před podáváním vysypte do misky a lehce promíchejte. Pokud sklenice není moc plná a budete jíst rovnou z ní, můžete salát ve sklenici protřepat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Grilovaná kuřecí prsa s ananasem a paprikou

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Batátovo-čočková polévka

Fantastické brownies jen ze 2 ingrediencí

Paleo makovec

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

Zázvorový nápoj s medem a citronem

Bůček dušený v kokosové vodě

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Jablka se skořicí, muškátovým oříškem a křupavými ovesnými vločkami

Bezlepková roláda s malinami