Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Recept vznikl jako výsledek malé výzvy - k žervé, hruškám, brusinkám a vlašskému ořechu jsme mohli přidat pouze další 4 ingredience a vytvořit chutnou svačinku. A tak na svět vykoukly tyto nepečené košíčky s vlašskými ořechy, brusinkami, hruškami a skořicí. A skvělé je, že jsou bez lepku, vajec i rafinovaného cukru, a můžete tak mlsat bez výčitek.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Košíčky

  • 100 g vlašských ořechů
  • 75 g nesířených brusinek proslazených jablečnou šťávou
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Krém

  • 150 g žervé
  • 2 lžíce medu

Ozdoba

  • 1/4 větší hrušky
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • vlašský ořech, brusinky, mletá skořice

Postup

1

V sekáčku nebo robotu nasekejte ořechy s brusinkami, až dostanete drobenku. Přidejte kokosový olej a pokračujte ve zpracování, dokud se nezačne hmota spojovat. Vmixujte skořici. Hmotu rozdělte na 12 kousků a každý kousek vtlačte do formičky na cupcake (ideálně malé silikonové formičky). Dejte na 30 minut do mrazničky.

2

Hrušku rozdělte na 1/4 a zbavte jádřince. Jednu čtvrtinu znovu podélně rozdělte a nakrájejte na plátky. Dejte do misky a smíchejte s citrónovou šťávou, která ochrání hrušku před hnědnutím a dodá dezertu zajímavou chuť.

3

Žervé našlehejte s medem, můžete přidat 1/2-1 lžíci studené vody pro našlehanější krém.

4

Košíčky vyjměte z mrazničky a vyloupněte z formiček. Naplňte krémem přes pevný sáček, ozdobte hruškou a případně ořechy a brusinkami, lehce posypte extra dávkou mleté skořice. Uchovávejte v lednici do podávání.

5

Dobře si pochutnejte.

Poznámka

Doporučuji jíst čerstvé a neodkládat na pozdější časy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Nepečené kuličky z mandlového másla s polevou z bílé čokolády

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Čočková polévka se zeleninou

Ořechová linecká kolečka lepená marmeládou

klasicky karbanatek

Klasické karbanátky

Celozrnné špaldové bagetky

Božské čokoládové kostky

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Cukroví máčené v čokoládě – medové rohlíčky