fbpx

Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou

Receptů na svačiny není nikdy dost... Tento bezlepkový slaný koláč jsem kouzlila asi před rokem stylem "co dům dá" a modlila se, ať je to aspoň k jídlu. Ve chvíli, kdy jsme s manželem zakrajovali další a další kousek a nemohli jsme se od koláče odtrhnout, jsme na sebe jen "provinile" dívali, že druhý den nebude nic k té svačině :-D. V tu chvíli jsem si ale hlavně uvědomila, že bych asi měla ingredience sepsat rychleji, než se mi z hlavy vykouří, protože tenhle koláč chci péct znovuuuuuuuu :-D Minimálně jednou měsíčně ho k té sváče, nebo na nějakou oslavu, máme ;-) A zatím měl vždy úspěch. Každopádně úplně nejlepší je ještě vlažný...

Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou

Ingredience na 10 porcí

  • cca 1 větší hrnek červené čočky
  • cca 1/3 hrnku červéných quinoa semínek
  • 1 nastrouhaný uzený Bílkoun
  • 80-100g nastrouhaného eidamu
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 80g rozehřátého másla
  • hrst provensálského koření
  • 150 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 1/2 čajové lžičky kypř. prášku bez fosfátů
  • malá špetka jedlé sody

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Čočku a quinou uvařím společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.

2

Poté smíchám všechny suché ingredience a ve druhé míse prošlehém ty mokré a nakonec spojím dohromady. Peču cca 45 minut na 160° (horkovzduch).

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře