Banica – bulharský slaný koláč

Tradiční recept bulharské kuchyně je velmi jednoduché, efektní a hlavně rychlý! Připravíte jej z pouhých pěti ingrediencí.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g těsta (ideálně filo, případně listové)
  • 200 g balkánského sýra
  • 180 g bílého řeckého jogurt
  • 3 vejce (+1 vejce na potření)
  • máslo na vymazání formy

Postup

1

V misce smíchejte vajíčka a řecký jogurt. Přidejte rozdrobený balkánský sýr a co nejlépe vše rozmíchejte. Ve směsi mohou zůstat hrudky, ale neměly by být příliš velké.

2

Připravte si kruhovou formu a vymažte ji máslem.

3

Těsto si rozdělte na 8 dílů a vyválejte je na tenký plát. Na každý rozválený plát nanášejte připravenou směs z vajíček, jogurtu a balkánského sýra.

4

Náplň je spíš tekutá, proto je třeba postupovat opatrně. Jakmile máte náplň na těstě, srolujte jej do rolky, která bude připomínat palačinku. Připravte si takto všechny díly těsta.

5

Jednotlivé rolky postupně skládejte do formy a to tak, že nejprve položíte jeden konec rolky do středu formy a rolku kolem něj zamotáte do tvaru šneka. Další rolku začnete pokládat tam, kde jste skončili s rolkou předchozí a dokulata tak budete postupně pokládat všechny rolky, dokud se forma nenaplní.

6

Výsledný koláč potřete vajíčkem a dáte péct na 180 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

10 snadných dipů k chipsům, krekrům a křehkému pečivu

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Lososový karbanátek s bramborovou kaší

Fitness bábovka z ovesných vloček, banánů a kokosu

Hráškové risotto s uzeným lososem

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Hruškový perník

Prosciutto e melone

Penne all´arrabbiata

Slané mrkvové sušenky

Hráškový krém s opečenou slaninou