Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů
Sýrové spirálky s poctivou porcí čedaru a parmazánu vytvoří skvělé pohoštění k vínu či pivu. Jejich příprava je velmi rychlá, jelikož používáte listové těsto, a tak vše zvládnete do 45 minut. 🙂
- Doba přípravy: 45 minut

Ingredience
- 500 g listového těsta
- 2 hrnky strouhaného čedaru
- 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 lžička kajenského pepře
- trochu soli
- 30 g změklého másla
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 210 °C. V misce promíchejte sýry, kajenský pepř a sůl. Těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte do čtverce. Jeden z nich potřete změklým máslem, posypejte strouhanými sýry a poté přikryjte druhým plátem.
Krok 2
Pomocí válečku pláty lehce vyválejte, abyste vše zpevnili. Plát poté rozkrájejte na proužky o tloušťce přibližně 2 cm. Proužky poté ještě rozkrojte napůl.
Krok 3
Každý proužek zatočte do spirálky, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 10 až 15 minut nebo dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
čedar listové těsto parmazán pečení posezení slané recepty sýr Předkrmy Vegetariánské
Zdroj: www.lanascooking.com