Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Sýrové spirálky s poctivou porcí čedaru a parmazánu vytvoří skvělé pohoštění k vínu či pivu. Jejich příprava je velmi rychlá, jelikož používáte listové těsto, a tak vše zvládnete do 45 minut. 🙂
  • Doba přípravy: 45 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 210 °C. V misce promíchejte sýry, kajenský pepř a sůl. Těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte do čtverce. Jeden z nich potřete změklým máslem, posypejte strouhanými sýry a poté přikryjte druhým plátem.

Krok 2

Pomocí válečku pláty lehce vyválejte, abyste vše zpevnili. Plát poté rozkrájejte na proužky o tloušťce přibližně 2 cm. Proužky poté ještě rozkrojte napůl.

Krok 3

Každý proužek zatočte do spirálky, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 10 až 15 minut nebo dozlatova.

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • 2 hrnky strouhaného čedaru
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 lžička kajenského pepře
  • trochu soli
  • 30 g změklého másla
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená dýně

Banánové muffiny s oříšky

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Cizrna na kari s cuketou a mrkví

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Francouzský citrónový koláč s rozmarýnem

Drůbeží paštika

Brokolicová omáčka

Meringue kisses – sněhové pusinky

Celozrnné lívance s banánem

Celozrnné lívance s karobem