Jemné řezy s ovesnými vločkami, bílou čokoládou a brusinkami

Upečte si jemné řezy s ovesnými vločkami, brusinkami a jedinečnou náplní z bílé čokolády. Skvělé na zimní depku, nebo když vás prostě jen honí mlsná. Jsou hned hotové. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ovesná vrstva

  • ⅔ hrnku změklého másla
  • ⅓ hrnku třtinového cukru
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 ¼ hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 ¾ hrnku ovesných vloček

Krémová vrstva

  • ¾ hrnku salka
  • ⅓ hrnku másla
  • ¼ hrnku cukru
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 1 ¼ hrnku čokoládových kousků (bílá čokoláda)

Zdobení

  • ⅓ hrnku sušených brusinek

Postup

1

Všechny ingredience na krémovou vrstvu (kromě čokolády) dejte do malého rendlíku. Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Přidejte čokoládové kousky a jemně vařte, dokud směs nebude hustá.

2

Předehřejte troubu na 180°C. Formu o velikosti 22 x 33 cm vymažte olejem.

3

Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem. Přidejte vejce a šlehejte další 2 minuty.

4

Vmíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Přisypte vločky a vše promíchejte.

5

3/4 těsta namačkejte do formy, nasypte brusinky a nalijte směs z rendlíku na povrch. Přidejte na kousky natrhané zbylé těsto.

6

Pečte 25 až 30 minut do zlatova. Nechte úplně vychladnout, než budete krájet a servírovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kulajda z bešamelu

Hovězí ,,po burgundsku“

Kokosový koláč s mangem a banánem

Maliny v bezinkovém želé

Sladkokyselé kuře v těstíčku

Ravioli s máslem a šalvějí

Švestkový crumble

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Jednoduché medové řezy

Dýňočajová polévka s vanilkou

Střecha z be be

Spaghetti cacio e pepe