Alsaský slaný koláč

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 křehké těsto na koláč
  • 100 g creme fraiche
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 jarní cibulky
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup

1

Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.

2

Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete ji nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.

3

Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.

4

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.

5

Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.

6

Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou

Variace na salát caesar

Hovězí ,,po burgundsku“

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Fit tvarohové palačinky

Zeleninové smoothie

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Brownies

Pečené cuketové podkovy

Rybízový koláč se sněhem

Jablkové muffiny s drobenkou

Love Nut – Love-tella – Suprová oříšková pomazánka