fbpx

Alsaský slaný koláč

Před nedávnem jsem navštívila kurz grilování se značkou Weber, kde nás šéfkuchař naučil právě tento koláč. Já jsem si recept trochu upravila a sepsala ho pro vás.

Alsaský slaný koláč

Ingredience na 2 porce

  • 1 křehké těsto na koláč
  • 100 g creme fraiche
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 jarní cibulky
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Těsto rozbalte z obalu a položte i s pečícím papírem na plech.

2

Pomažte ho creme fraiche (pokud neseženete creme fraiche, můžete ji nahradit 30% zakysanou smetanou). Namažte těsto důkladně až do krajů.

3

Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte rovnoměrně na koláč.

4

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a opět rovnoměrně rozprostřete na těsto.

5

Nakonec koláč osolte a opepřete podle vlastní chuti.

6

Pečte na 170 stupňů do zezlátnutí okrajů (cca 25-30 minut).

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře