Těsto
Karamel
Předehřejte troubu na 170 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem.
Rozpusťte máslo s čokoládou nad parou, poté nechte chvíli vychladnout.
Přisypejte cukr, přidejte vejce, vanilku a vše dobře promíchejte. Poté přimíchejte mouku s kakaem a solí.
Odměřte si půl hrnku těsta a dejte jej bokem. Zbývající těsto nalijte do připravené formy.
Na karamel smíchejte všechny ingredience v rendlíku a zahřívejte na mírném ohni.
Na začátku občas promíchejte a jakmile se vše prohřeje, míchejte častěji a nechte probublávat přibližně 7 minut. Sundejte karamel z plotny a ještě minutku míchejte.
Na těsto ve formě nalijte karamel tak, aby zakrýval povrch a poté přelijte půl hrnkem zbylého těsta. Pomocí špejle vytvořte mezi těstem a karamelem vlnky.
Pečte přibližně 25 minut pro velmi vláčné brownies, 26 – 30 minut pro brownies se strukturou více podobnou dortovému korpusu.
Poté nechte vychladnout aspoň 10 minut a nakrájejte na 16 dílků.