fbpx

Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty za 30 minut

Slaná varianta oblíbené máslové dobroty, která vám s našim receptem zabere pouze pár chvil. Croissanty jsou na povrchu křupavé a uvnitř ukrývají ještě tekoucí sýrovou náplň, která rozdivočí vaše chuťové buňky. 🙂

Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty

Ingredience na 8 porcí

  • 1 balení listového těsta
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 8 tenkých plátků eidamu

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech  vyložte pečícím papírem.

2

Croissantové těsto rozválejte a rozřežte na 8 trojúhelníků. V malé misce si smíchejte máslo s kořením, česnekem a solí.

3

Na každý dílek croissantového těsta naneste trošku máslové směsi a do středu širší strany dejte  sýr. Zamotejte od širší strany tak, aby špička trojúhelníku byla na spodní straně měsíčku.

4

Měsíčky přendejte na plech a pomastěte zbytkem máslové směsi. Pečte přibližně 10 – 12 minut dozlatova. Podávejte ještě teplé.

Mohlo by vás zajímat: česnek, croissant, domácí recepty, snadné recepty, snídaně, sýr, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky, Snídaně a svačiny

Zdroj: lecremedelacrumb.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře