Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty za 30 minut

Slaná varianta oblíbené máslové dobroty, která vám s našim receptem zabere pouze pár chvil. Croissanty jsou na povrchu křupavé a uvnitř ukrývají ještě tekoucí sýrovou náplň, která rozdivočí vaše chuťové buňky. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 8 tenkých plátků eidamu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech  vyložte pečícím papírem.

2

Croissantové těsto rozválejte a rozřežte na 8 trojúhelníků. V malé misce si smíchejte máslo s kořením, česnekem a solí.

3

Na každý dílek croissantového těsta naneste trošku máslové směsi a do středu širší strany dejte  sýr. Zamotejte od širší strany tak, aby špička trojúhelníku byla na spodní straně měsíčku.

4

Měsíčky přendejte na plech a pomastěte zbytkem máslové směsi. Pečte přibližně 10 – 12 minut dozlatova. Podávejte ještě teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché italské plněné papriky

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Karamelový tvarohový koláč se švestkami a ořechy

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Cannelloni s ragú

Trojitě čokoládový dort s jemným krémem a sirupem

Opilé jahody v červeném víně

Křupavá květáková pizza se sýrem, žampiony a zeleninou

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Citronová rýže se špenátem a koriandrem

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen