Boršč – luxusní polévka z červené řepy
Každý rok říkám, že udělám menší hrnec této výborné polévky, jelikož milovník řepy jsem u nás jen já. A nikdy to neklapne. Vždy se mi podaří udělat ji do toho největšího hrnce. A vždy se sní
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 300 g hovězí masa (např. kližka)
- 200 g vepřového masa (např. plec)
- 4 menší červené řepy
- 1 velkou mrkev
- 1 malinký celer
- 1 petržel
- 1 cibuli
- 1/2 menší hlávky bílého zelí
- 4 větší rajčata
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček nového koření
- 1 – 2 lžíce vinného octa
- (1 malou skleničku zavařené řepy – nemusí být)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- trochu oleje na orestování masa
- zakysanou smetanu na servírování
Poznámka
Recept jsem kdysi našla u Kitchenette a malinko si ho upravila, jak je mým zvykem