Rychlé “vločkové“ donuty

Jednou ráno jsem dostala chuť na něco jiného než kaši. Postup a pečeni je velmi rychle a nenaročné. Donutky jsou krasně nadýchané-žádné tvrdouše.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 PL jemných bezlepkových ovesných / jáhlových vloček
  • 1 PL bezlepkove mouky 
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 1 ČL skořice
  • 1 ČL soda
  • 3 ČL sezamové semínka
  • 6 čtverecků čokolády

Postup

1
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
2
Banán s medem a skořicí rozmixujeme do hladka. Přidáme vejce, vločky, mouku, sodu, semínka, kousky čokolády a důkladně promícháme.
3
Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečicí papír kroužky nebo jakékoliv jiné tvary.
4
Pečeme do zlatova 10–15 minut. Vychladlé donuty zdobíme čímkoliv, co nám chutná, já použila sójový jogurt, domácí jahodovou marmeládu ovoce.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Tvarohový chlebíček s malinami a drobenkou

Zeleninový vláček

Cheesecake z mascarpone a ricotty

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Nepečený mangový cheesecake

Batátové curry

Vanilkové cupcakes s jemným krémem a marcipánem

Mangový sorbet

Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Lahodné skořicové trhance s javorovým sirupem

Nepečený mrkvový dort s kešu ořechy, mandlemi a citrónovým krémem