Ingredience
Těsto
- 200 g másla
- 200 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
- 100 g krupicového cukru
- 2 žloutky
- 450 g hladké mouky
- špetka soli
- kůra z jednoho citrónu
Náplň
- 350 g mletých vlašských ořechů
- 2 bílky
- 1 balení vanilkového cukru
- 2-3 lžíce cukru
- moučkový cukr na posypání
Postup
Krok 1
Máslo smíchejte s cukrem a žloutky do pěny. Přidejte krémový sýr s citrónovou kůrou a dobře vše promíchejte. Přisypte mouku a vypracujte hladké těsto. Zabalte je do potravinové folie a nechte 30 minut odpočívat. Na náplň vyšlehejte bílky s cukrem, přisypte ořechy, vanilkový cukr a promíchejte.
Krok 2
Těsto vyválejte na přibližně 3 mm tlustou placku. Kulatým vykrajovátkem nebo sklenicí vykrojte z těsta kolečka. Na každé kolečko vložte trochu náplně a zamotejte těsto do rolky dle obrázku. Podélně stiskněte vidličkou.
Krok 3
Připravené rolky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Krok 4
Upečené rolky posypejte moučkovým cukrem a podávejte.